Legetøj

Julen nærmer sig med hastige skridt, og vores Bøllebanden-flok får indpakkede gaver, og tror ikke de er de eneste 🙂

Jeg er ikke til at der er piv i de bamser man kan købe til hundene, jeg synes det er en stressfaktor, og det er unaturligt, (og kan give forsk.problemer med fx appoterende racer..) For mine hunde er en bamse/legetøj noget man hygger med, kan sove med, trække med osv. Når der er piv så bliver de bange, eller sure på den som har fået bamsen til at pive. Ja det er for at aktivere et jagtinstinkt mener producenterne, men jagt er = kamp/død for vildt… og dette er ikke hvad jeg forbinder med hygge og leg, og det er ikke naturligt for vores hunde som de er idag… altså og vildt siger hellere ikke sådan, så NOPE er jeg ikke til… De og jeg er mere til ting uden piv…

Så hvis jeg har købt en bamse med piv (stort set ikke andet på markedet) så tar jeg pivet ud, og syer den sammen igen.. Jep sådan er jeg!-og har gjort dette i en del år efterhånden.. Men nu er jeg faktisk begyndt at eksperimentere med bolde, fleece, måtter og fletning 😀 Indtil videre er det kun en opstart, og en gang imellem, skal lige øve mig, men hundene har været glade for mine ting, og leger fint med dem. Men det slår jo ikke en god bamse mener springerne 😛 Men jeg ved hvad der er i, og kan vælge ting som ikke er skadelige…

Selvfølgelig mener jeg ikke alle bamser er dårlige, og kommer også an på hundens personlige, og hvordan den har det med det… Og du kan altid (som jeg) tage pivet ud hvis den ikke bryder sig om det..  Og husk altid at tage ødelagte bamser væk, lige tjekke om den kan komme til skade ved at lege med det, hvis der er fare for det, så kasser det! Og JA også selvom det kun holdte 5 min, det er ikke det værd at din hund kommer til skade…

Hvis du pakker gaver ind til dem, som jeg gør, så brug “blødt” ikke stift papir, da dette kan skære dem i munden og på poter (papercut) og brug hellere ikke gavebånd til pakken da dette også kan skære… brug minimal klisterbånd.

 

Glædelig jul alle sammen

– Bøllebanden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *