Overskud

Mange hundeejere er i stress tilstand fordi man høre at hunden skal ud og gå minimum 3x dagligt i 40- 50 minutter for at lave noget og blive stimuleret…

MEN hvad gør sådan en gåtur for hunden? Jo den får lov at snuse, (forhåbentlig) så den får brugt næsen… Men hvis du går samme sted hver dag, og der ikke kommer mange andre i det område, ja så er det egentlig begrænset hvad hunden får ud af det… Ja den får et godt kondital, og det gør ejer også… Men ellers er der ikke så meget at hente i gåturen, med mindre du laver en aktiv gåtur for hunden, og nej det er ikke hvor i skiftevis går og løber 😛 Men kravler på stammer, laver “leverpostej stammer” og “pølsegrene” eller du ligger et spor, eller laver øvelser med hunden…. NEJ den skal ikke have lov til ukontrolleret at løbe efter en tennisboldt, dette giver stress, og skal kun gøres meget få gange… og ikke alle hunde skal løbe efter bolde…

For mig er gåturen hygge med min hund, den får lov at snuse, tisse og vi fokuserer bare på at være tilstede sammen. Og vores gåture er på måske 20-30 min, og er ikke hver dag…

Gør dette mig til en dårlig hundeejer? NEJ det vil jeg ikke mene, jeg er aktiv med mine hunde, og jeg stimulerer dem på anden måde… selvfølgelig hvis I bor i lejlighed, så vil jeg henvise til gåturen op over, med en aktiv gåtur.

Men vi har pt en god have, hvor hundene kan lufte sig, og nej de render ikke derude selv, vi er ALTID med, og hygger og griner af vores hunde når de laver noget sjovt… og vi snakker meget med vores hunde, også ude i haven, og så LEGER vi sammen…

Mine hunde de kommer med til træning når jeg underviser, og jeg træner også selv med mine hunde i forsk. sportsgrene..

I privaten, når vejret er skod udenfor, og vi sidder hjemme, foran fjerneren, som de fleste danskere gør… Så i stedet for at vi bare sidder og stener, så kan jeg godt være aktive med mine hunde, jeg kan sidde i min sofa eller på gulvet, og så træner vi tricks, eller positionsskift eller andet, det er kun fantasien der sætter grænser… Det bruger jeg 20-40 minutter på,  jeg har en hund på af gangen, og de kommer på 2-3x pr. hund, og hundene er trætte i HOVEDET bagefter.. Jeg er også en af de hundepiger som har mine hunde overalt, i seng, sofa, alle rum i huset, de ligger på skødet, ligger i arm osv osv… Og jeg kan godt finde på at ligge mig ned på gulvet hos hundene, eller ligge sammen med dem i deres hundekurve, selvom mine hunde må være overalt, så synes de det er enormt hyggeligt at mor eller far kommer ned på “deres” domæne…

Så jeg vil mene at mine hunde har hvad de skal bruge, og bliver stimuleret som de skal… Så man kan godt stimulere sine hunde i dagligdagen, uden mange timers gåtur, der er så mange ting du kan gøre, som ikke behøver en masse… der er masse af aktiveringsspil til hunde, eller du kan selv lave aktiveringsspil til din hund…

Men husk at det er også vigtigt at din hund får fridage… en dag hvor den ikke skal trænes, eller lære nyt.. Vi har brug for fridage fra vores arbejde, og vi har brug for at “trække stikket ud” og bare være til.. Det har vores hunde også!

Jeg synes at hunden skal mere end den ene gang om ugen, hvor man går til holdtræning, der er så mange ting man kan gøre, små ting for at stimulere og aktivere din hund… Søg på internettet, spørg din træner, se på din hund hvad den kan lide at lave… Man kan sagtens finde på små tricks, hvor man ikke skal bruge meget plads, og hvis man bruger shaping i sin træning, hvor hunden selv tænker, og selv finder på, det gør dem monster trætte, da de bruger hovedet. (Ikke alle hunde kan ren shaping, da de kan blive frustreret, og stresset) så brug “luring” som er lokning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *